tesup inverter

Riktig omformer for ditt fornybare energisystem

Genereringssystemer for fornybar energi har vunnet popularitet blant miljøbevisste huseiere. Ikke bare bidrar disse systemene til å redusere karbonavtrykket ditt, men de kan også generere overflødig elektrisitet som du kan selge tilbake til nettet, og potensielt gi fortjeneste. For å gjøre dette til en realitet, trenger du en viktig komponent kjent som en inverter. I dette blogginnlegget hjelper vi deg med å navigere i den komplekse verden av omformere, utforske deres kompatibilitet med forskjellige energikilder og gi tips for å velge riktig omformer for ditt fornybare energisystem.

Forstå inverteren

Hjemmet ditt og nettet bruker vanligvis AC (vekselstrøm), preget av en bølgelignende elektrisk strøm. Lagrer du imidlertid strøm i batterier, blir det DC (Direct Current), som opprettholder en konstant og lineær strømning. For å selge din genererte elektrisitet tilbake til nettet, trenger du en inverter. Invertere konverterer DC-elektrisiteten fra fornybare energikilder, som vindturbiner og solcellepaneler, til nettkompatibel AC-elektrisitet, og sikrer at den samsvarer med riktig nettfrekvens.

Universelle omformere eller systemspesifikke?

Integrering av flere fornybare energikilder er en vanlig praksis, ofte kalt hybridsystemer. Huseiere kombinerer ofte solcellepaneler og vindturbiner for å utnytte energi fra ulike værforhold. Nøkkelen til denne allsidigheten ligger i invertere med flere Maximum Power Point Trackers (MPPT-er), som lar deg koble både vindturbiner og fleksible solcellepaneler til en enkelt inverter. Vær imidlertid forsiktig: hybride invertere er kanskje ikke kompatible med alle vindturbiner.

Invertertyper

Invertere kommer i tre hovedtyper:

  • String Inverter: Et enkelt alternativ som passer for ulike oppsett.
  • Hybrid inverter: Designet for hybride fornybare energisystemer.
  • Micro Inverter: Ideell for småskala installasjoner.

Hos TESUP kan du utforske en høykvalitets omformer som tilbyr en 1,5 KW utgangseffekt, et bredt inngangsspenningsområde på 50-500 V eller 65-550 V, en ultralav oppstartsspenning på 50V-80 V, lavt støynivå emisjon på <20 dB(A), innebygd RS485 og en utgangsspenning på 220-230V.

Denne høyeffektive enfase-omformeren har en imponerende 97,4 % systemeffektivitet, noe som gjør den til det perfekte valget for TESUP vindturbiner og solcelleanlegg i boliger. Det robuste aluminiumshuset sikrer langvarig beskyttelse mot fuktighet og korrosjon. Denne omformeren er designet for både innendørs og utendørs bruk med IP65-klassifisering, og tilbyr allsidighet og pålitelighet. I tillegg kommer den med en maksimal inngangsstrøm på 16 A, noe som sikrer jevn og effektiv energikonvertering.

Oppstartsspenning

Vurder oppstartsspenningen til omformeren når du velger en for systemet ditt. Solcellepaneler har ofte høye spenninger, noe som gjør dem allsidige for tilkobling. Vindturbiner krever derimot lavere oppstartsspenninger. En inverter med lavere spenning gir bedre kompatibilitet med vindturbiner.

Nominell effekt

Sørg for at den nominelle effekten til omformeren din overstiger den maksimale utgangseffekten til ditt fornybare energisystem. Dette sikrer at omformeren din kan håndtere maksimal elektrisitet som genereres av systemet ditt, og forhindrer problemer.

Dedikerte vs. Multi-Purpose invertere

Selv om det er mulig å kjøpe en inverter som dekker både sol- og vindenergiområder, er dedikerte invertere ofte mer effektive. Forsøk på å slå sammen to systemer til en enkelt boks kan føre til høye driftstemperaturer og redusert levetid. Derfor er bruk av separate omformere for hver energikilde ofte den foretrukne tilnærmingen.

Velge riktig inverter

Å velge den beste omformeren for systemet ditt avhenger av ditt spesifikke oppsett og dets krav. Med mange tilgjengelige alternativer på markedet, er det sannsynligvis en omformer som er skreddersydd for dine behov. Hos TESUP tilbyr vi vindturbinomformeren som sømløst integreres med turbinene våre, og forenkler reisen din med fornybar energi.

Så selv om det å sette opp et fornybar energiproduksjonssystem kan være en betydelig investering, gir det også muligheten til å selge overflødig elektrisitet tilbake til nettet. Å velge riktig inverter, en som matcher systemets krav, er nøkkelen til å oppnå optimale resultater og maksimere din miljøvennlige energiproduksjon.