top of page

Økende energikostnader? Bli fornybar!

Globale energikostnader skyter i været i land over hele verden. I de fleste land har kostnadene for strøm levert av nettet økt dobbelt eller mer! Dette er selvsagt ikke bra for forbrukere som ideelt sett ønsker lavest mulig pris. Så hvorfor skjer dette? og hva kan du gjøre for å få ned strømkostnadene for hjemmet, skolen eller bedriften? Først vil vi ta opp det førstnevnte spørsmålet: Hvorfor skjer dette? Som med mange ting, kommer det ned til et tilfelle av økonomi. Tilførselen av elektrisitet over hele verden har gått ned, med strømleverandører som sliter med å drive kraftverk effektivt. En kald vinter over hele Europa har ført til at flere forsyninger har blitt brukt opp ved oppvarming av boliger, noe som har ført til redusert tilgang på naturgass, et viktig drivstoff i dagens økonomi. Koble dette med lavere naturgasseksportmengder for store leverandører av stoffet som Russland til Europa under politiske spenninger, og du kan se hvordan prisene øker!


Energifeilbalanse

Den globale etterspørselen etter elektrisitet holder seg ikke bare på nivå, den vokser ganske raskt. Spesielt med en varm sommer over Asia, øker bruken av klimaanlegg over hele kontinentet, en veldig energikrevende prosess. Ettersom tilbudet minker og etterspørselen øker, er det en feilbalanse mellom forbrukere og produsenter. Derfor stiger kostnadene for elektrisitet som svar. Ettersom etterspørselen overgår tilbudet i høy grad er det mulig for prisene å øke så mye. I noen tilfeller som Danmark kan dette nå energipriser på opptil 200 %+ av strømprisene i 2022!


Du tenker kanskje: hva gjør regjeringen min med dette? Og det ville vært et utmerket spørsmål! Mange regjeringer bruker et energipristak på husholdningenes strømregninger for å sikre at de dårligststilte er beskyttet mot svingninger i energimarkedet og økende energipriser. Dette betyr i praksis at strømprisen for forbrukeren ikke kan overstige et visst beløp med staten som dekker forskjellen i kraft. Et eksempel på et slikt system er på plass i Storbritannia. Systemet innebærer å sikre at strømkostnadene ikke påvirker forbrukerne for mye. Dessverre igjen for forbrukere i Storbritannia øker dette pristaket med 54 % i april, noe som fører til høyere levekostnader for regionen.


Hvis du er interessert i dette eksemplet, er det en veldig nyttig artikkel på BC-nettstedet!


Blir selvstendig energibruker


Så det andre spørsmålet og, burde jeg tro, det viktigste. Hvordan kan du få ned strømprisene til boligen din? Hva er noen av de mest effektive måtene å unngå denne prisøkningen i strømprisene? Hva kan du gjøre?! Å ha strømproduksjon hjemme bidrar til å koble huset og strømregningen fra svingninger i de generelle energimarkedene. Ved å ha et personlig kraftgenereringssystem kan du generere elektrisiteten du trenger uten å måtte stole på naturgassforsyninger på den andre siden av verden!


Det er klart at det kommer til å være litt vanskelig å bygge et fungerende naturgasskraftverk i bakhagen din, og det ville ikke gjøre noe for stigende gasspriser! Selvfølgelig er fornybar energi veien å gå når man bygger småskala kraftproduksjonssystemer. Den kompakte naturen til fornybare energienheter og deres skalerbarhet ned til denne størrelsen gjør dem til et utmerket valg for kraftproduksjon som kan passe i hagen din, på taket eller utenfor oppkjørselen!

Ta en titt på disse eksemplene på hjemmeenergisystemer!Det er noen gode valg av strømkilder enhetene dine kan hente fra. Fornybar energi kommer i mange forskjellige former: tidevann, sol, vind, vannkraft og mer! Dessverre har de fleste ikke tilgang til et hav i bakhagen. Som et resultat er de mest anvendelige teknologiene for folk flest avhengige av sol- og vindenergi, dette er fordi teknologien bak elektrisitetsproduksjonen har utviklet seg til det punktet at du kan montere den på

tak. Samt den nesten universelle tilgangen til disse to kildene til naturlig kraft, gitt at solen skinner og vinden blåser over hele jorden.

Hva gjør TESUP?

TESUP er selvfølgelig en produsent, leverandør og designer av innenlandske vindturbiner, så det er her hovedekspertisen til TESUP ligger. TESUP har et stort utvalg av innenlandske vindturbiner å velge mellom for å passe inn i mange bruksområder, så vel som fleksible solcellepaneler til bruk på de vanskelige og ikke så vindfulle stedene! Å installere en vindturbin i husholdningsstørrelse på taket ditt er en fin måte å begynne å generere din egen strøm til huset på, unngå de høye gassdrevne prisene og redusere innvirkningen på miljøet.


Hvis du er interessert i noen TESUP-turbiner, ta en titt på TESUP-nettstedet!Energikostnadsberegninger


Det er vel og bra å si at turbinene kan hjelpe deg med å generere strøm med disse nye strømprisene, men det ville være nyttig å ha noen tall, ikke sant? Ikke bekymre deg TESUP har dekket deg! Vi vil ta eksempelet med en 5kW Magnum 5-turbin, en av TESUPs bestselgende turbiner. Å installere en Magnum 5-turbin vil, hvis den konstant snurrer med dens nominelle hastighet, generere 3600 kW per måned! Dette vil utgjøre $2700 i Tyskland når den forventede gjennomsnittsprisen for 2022 trer i kraft på $0,75/kWh


Vinden er imidlertid ganske uforutsigbar til tider. Vind kan ikke forventes å blåse konstant med nok hastighet til å snu vindturbinen din. Så vi må regne ut en kapasitetsfaktor for vindturbinen: prosentandelen av tiden turbinen forventes å snurre på en måte som genererer kraft. Et godt estimat på dette er ca. 25 % kapasitetsfaktor i et land med moderat vind (de fleste europeiske land) med en turbin med lav starthastighet som for eksempel en Magnum 5. Ved denne kapasitetsfaktoren genereres det anslagsvis 900 kWh (ved spinning med nominell vind). hastigheter). Tilsvarer en ryddig sum på $675 per måned!
Så du kan se, en god måte å unngå, og til og med potensielt dra nytte av, økende energipriser er å utvikle ditt eget energigenereringssystem. Og hvorfor stoppe ved en turbin, hvis du allerede har de andre aspektene som ladekontroll på plass, er det enkelt å integrere flere turbiner og generere enda mer energi og potensielt ende opp med overskudd!

I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page