top of page

MaréMotrice er TESUP-kunde nå!


EcoKnut-prosjektet For øyeblikket er avhengig av Knut, som nesten alle ekspedisjonsseilbåter, på en hjelpemotordrevet dieseldrevet motor. Og som for alle ekspedisjonsseilbåter, oppstår ofte spørsmålet om det er seilet som er hjelpemiddel i stedet for motoren. Tar du opp temaer som global oppvarming, mens du brenner over et tonn diesel hvert år? Det er oss. Seilskuter er ikke et sjeldent syn i Arktis, men seil er sjelden utfoldet i disse høye breddegradene. Knut er en skikkelig seilbåt, designet for racing. Hun liker ikke den aldrende, stinkende, støyende, fete motoren. Men når alt vi trenger å gjøre er å snu en nøkkel, er det lett å ta det late alternativet. Vårt mål med MaréMotrice er å utstyre Knut med en elektrisk motor før januar 2019. Dette er ikke et hybridsystem (som krever en dieselgenerator for å lade batteriene), men et konsept som involverer både motor og seiling - båten produserer sin egen energi . Nullutslipp. Vi kaller dette den energiske overgangen ... men denne overgangen oppnås ikke bare gjennom teknologi. Det handler først og fremst om å redusere behov og avslutte en trend som startet med den industrielle revolusjonen. Vi vil seile som navigatørene fra 1800, og tilpasse reiseplanene våre deretter. I sin nåværende tilstand, mens motordrevet Knut er i stand til å seile over 500 mil før han trenger påfyll. Med den nye elektriske motoren hennes vil autonomien bli redusert til 50 mil, men batteriene hennes vil lade opp mens hun navigerer, takket være solen, vinden og fremfor alt energien som produseres av båten under seil. Knut vil fungere som testbed for polarnavigasjon uten fossilt brensel. En første. En filosofi også, og ikke en ny: de tre grunnleggerne av MaréMotrice reiste over mange hav og i mange år på en liten seilbåt, med et par årer som den eneste hjelpemotoren. Dette prosjektet skal gjennomføres i samarbeid med Marc Wüst, konstruktør av solcelledrevne båter. 


I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page