top of page

AtlasX og Atlas 2.0 oppgraderinger!

Innovasjon og forbedring er en drivende faktor innen ethvert teknologifelt eller forskningsområde. Det er en viktig måte å flytte grensene for hva som er mulig. Dette er spesielt viktig i raskt utviklende bransjer som fornybar energiproduksjon og lagringsindustri som TESUP er en del av. Som et resultat er TESUP sterkt forpliktet til en kontinuerlig forbedringstilnærming til TESUP-produkter. Denne innovasjonen og forskningen ledes av et lokalt verksted som nylig har produsert noe veldig lovende arbeid! Et av de mange fokusene på verkstedet har vært å gjøre forbedringer av den populære TESUP-turbinen, TESUP AtlasX vertikalturbinen. Denne turbinen er et stift TESUP-produkt og har så mye potensial til å bli forbedret! TESUP-ingeniører har utviklet turbinen til å bli bedre på mange måter, og TESUP er nå klar til å vise frem noen av disse forbedringene!


Vertikale vindturbiner Power


Den første store forbedringen er på turbinen, i tillegg til at Atlas 2.0-turbinen får en oppgradering av generatorene sine! De nye generatorene er spesielt designet med vertikale vindturbiner som AtlasX og Atlas 2.0 i tankene og er i stand til å generere 220-240 volt selv ved lave hastigheter, og nå en total kapasitet på 3-4 kW! Et stort hopp i potensiell kraft sammenlignet med tidligere iterasjoner av turbinen på 2kW. For å minnes disse flotte


endringer Atlas 2.0 vil bli Atlas 4.0! Disse generatorene vil sitte i et hus laget av et silisiumholdig platemateriale. Med disse nye forbedringene vil turbinene generere mer kraft ved hver spinnhastighet.
Som en advarsel til fremtidige AtlasX- og Atlas 2.0-brukere, vil disse nye turbinene ikke være kompatible med elektrisitetslagerbatterier med lav kapasitet. Ettersom elektrisitetsproduksjonen til denne nye typen turbin er høyere enn tidligere modeller, vil generatoren raskt lade batterier med lav kapasitet til fulle. Når dette skjer, vil overskuddsstrømmen som genereres av rotoren ikke ha noe sted å gå, noe som resulterer i skade på kraftgenereringskomponentene. Dette vil sannsynligvis deaktivere turbinen din eller redusere effektiviteten av kraftproduksjonen betydelig. Så vær forsiktig!Nye materialer


En av de nyere forbedringene var en forbedring av materialet som ble brukt til å produsere bladene til AtlasX. Tidligere var bladene produsert av stålplate. Dette hadde fordelen av å være et godt sterkt materiale, men er også et relativt tungt materiale. Denne høye vekten av bladene gjør dem vanskelige å spinne da de har et høyt treghetsmoment (høyere masse av en gjenstand resulterer i en gjenstand som er vanskeligere å flytte). Dette er et problem for vindturbiner som ideelt sett vil snurre så mye som mulig. I lavere vind ville dette ikke vært mulig med et tungt sett med turbinblader.


Den siste utviklingen har sett at dette stålmaterialet er erstattet med en aluminiumslegering. Dette er et materiale som vanligvis brukes i romfarts- og luftfartsindustrien for dets høye styrke til vektforhold og lave relative tetthet. Som et resultat av denne forbedringen er bladene nå mye lettere enn de var tidligere, mens de fortsatt er like sterke, om ikke sterkere enn tidligere iterasjoner! Disse nye, lettere bladene vil bidra til å redusere treghetsmomentet til turbinkroppen og bidra til å få turbinen til å snurre i lavere vindhastigheter!Skrueløs montering


En annen nylig forbedring er en som kan påvirke deg som TESUP-kunde direkte! Vi vet at det noen ganger kan være vanskelig å sette sammen produkter hjemme, og du har ikke tid til å bruke hele dagen på å sette den opp. Så, TESUP prøver å gjøre det så enkelt som mulig å få turbinen din satt opp på en optimal måte så raskt som mulig med minst mulig fikling. Å finne ut hvilke skruer du trenger, hvilke hull du skal sette dem i og hvilken skrutrekker du skal bruke kan være en absolutt smerte, så dette er et problem som TESUP-ingeniører har taklet!

Bladene til den nye AtlasX-modellen vil være helt skru mindre! Dette betyr at festepunktene på toppen og bunnen av bladene ikke vil ha noen skruer overhodet og i stedet vil bruke et system implementert av TESUP-ingeniører for å feste bladene sikkert til turbinkroppen. Nå trenger du ikke å fikle med skruer for å få et godt sikret turbinblad! Ikke bare det, men jo færre skruer det er, jo mindre potensiale for løse, skranglende skruer og redusert vedlikehold kreves, så flott!


Bredere nedslagsfelt

Hvis det ikke var nok, får turbinbladene en oppgradering (også kjent som vinger eller seil) Dette er delene av turbinen som fanger opp horisontale vindkast og konverterer dem til en rotasjonsbevegelse rundt den sentrale akselen. Denne komponenten er viktig av mange grunner, en av dem er at bladene har en massiv innflytelse på effektiviteten til turbinen. Derfor, hvis du ønsker å øke effektuttaket til en gitt turbin, er bladene ofte et godt første sted å analysere for å prøve å finne forbedringer og effektivitetsøkninger.


Dette ble oppnådd ved å øke størrelsen, formen og den relative plasseringen av bladene. Ved å øke størrelsen på bladene og mengden de stikker ut fra foringsrøret, økes overflatearealet til bladene. Dette fører til en økning i mengden vind som kommer i kontakt med bladene og skyver dem, noe som fører til en større rotasjonskraft og mer potensial for kraftproduksjon! Formen på kurven påført bladet er også en viktig faktor som er optimalisert for denne TESUP-turbinen. Du kan virkelig se forskjellen mellom noen eldre modeller og de nye!


I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page