top of page

Den riktige vekselretteren for ditt fornybare energisystem

Fornybare energiproduksjonssystemer har blitt stadig mer populære blant miljøbevisste huseiere. Ikke bare bidrar disse systemene til å redusere karbonavtrykket ditt, men de kan også generere overskuddsstrøm som du kan selge tilbake til nettet og potensielt tjene penger på. For at dette skal bli en realitet, trenger du en viktig komponent som kalles en vekselretter. I dette blogginnlegget hjelper vi deg med å navigere i den komplekse verdenen av vekselrettere, forklarer hvordan de er kompatible med ulike energikilder, og gir deg tips til hvordan du velger riktig vekselretter for ditt fornybare energisystem.Forstå hva en vekselretter er


Hjemmet ditt og strømnettet bruker vanligvis vekselstrøm (AC), som kjennetegnes av en bølgelignende elektrisk strøm. Hvis du derimot lagrer strømmen i batterier, blir den til likestrøm (DC), som har en konstant og lineær strøm. For å selge den produserte strømmen tilbake til nettet trenger du en vekselretter. Vekselrettere konverterer likestrømmen fra fornybare energikilder, som vindturbiner og solcellepaneler, til nettkompatibel vekselstrøm og sørger for at den passer til riktig nettfrekvens.


Universelle eller systemspesifikke vekselrettere?


Det er vanlig å integrere flere fornybare energikilder, noe som ofte kalles hybridsystemer. Huseiere kombinerer ofte solcellepaneler og vindturbiner for å utnytte energi fra ulike værforhold. Nøkkelen til denne allsidigheten ligger i vekselrettere med flere MPPT-er (Maximum Power Point Trackers), som gjør det mulig å koble både vindturbiner og fleksible solcellepaneler til én og samme vekselretter. Men vær forsiktig: hybridvekselrettere er ikke nødvendigvis kompatible med alle vindturbiner.


Typer av vekselrettere


Det finnes tre hovedtyper vekselrettere:


String-vekselrettere: Et enkelt alternativ som passer til ulike oppsett.

Hybridvekselretter: Utviklet for hybride fornybare energisystemer.

Mikrovekselretter: Ideell for små installasjoner.

Hos TESUP kan du utforske en vekselretter av høy kvalitet med en effekt på 1,5 kW, et bredt inngangsspenningsområde på 50-500 V eller 65-550 V, en svært lav startspenning på 50-80 V, lavt støynivå på <20 dB(A), innebygd RS485 og en utgangsspenning på 220-230 V.


Denne høyeffektive enfasevekselretteren har en imponerende systemvirkningsgrad på 97,4 %, noe som gjør den til det perfekte valget for TESUP-vindturbiner og solcelleanlegg i boliger. Det robuste aluminiumshuset gir langvarig beskyttelse mot fuktighet og korrosjon. Omformeren er designet for både innendørs og utendørs bruk og har IP65-klassifisering, noe som gjør den allsidig og pålitelig. I tillegg har den en maksimal inngangsstrøm på 16 A, noe som sikrer jevn og effektiv energikonvertering.


Oppstartsspenning


Ta hensyn til startspenningen til vekselretteren når du velger vekselretter til systemet ditt. Solcellepaneler har ofte høy spenning, noe som gjør dem allsidige å koble til. Vindmøller, derimot, krever lavere startspenninger. En vekselretter med lavere spenning gir bedre kompatibilitet med vindturbiner.


Nominell effekt


Sørg for at vekselretterens nominelle effekt er høyere enn den maksimale effekten til det fornybare energisystemet. Dette sikrer at vekselretteren kan håndtere den maksimale strømmen som genereres av systemet, og forhindrer problemer.


Dedikerte vekselrettere vs. vekselrettere for flere formål


Selv om det er mulig å kjøpe en vekselretter som dekker både sol- og vindenergi, er dedikerte vekselrettere ofte mer effektive. Forsøk på å slå sammen to systemer i én boks kan føre til høye driftstemperaturer og redusert levetid. Derfor er det ofte bedre å bruke separate vekselrettere for hver energikilde.


Valg av riktig vekselretter


Hvilken vekselretter som er best egnet for ditt system, avhenger av ditt spesifikke oppsett og dine behov. Med de mange alternativene som finnes på markedet, finnes det sannsynligvis en vekselretter som er skreddersydd for dine behov. Hos TESUP tilbyr vi vindmølleomformere som integreres sømløst med turbinene våre, noe som forenkler arbeidet med fornybar energi.


Det kan være en betydelig investering å sette opp et system for fornybar energiproduksjon, men det gir også mulighet til å selge overskuddsstrøm tilbake til nettet. For å oppnå optimale resultater og maksimere den miljøvennlige energiproduksjonen er det viktig å velge riktig vekselretter som passer til systemets krav.

I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page