top of page

En inspirasjonshistorie: Solar Microgrid ble en bys livslinje i Blackout-utsatt Puerto Rico

En dag bestemte en bakerieier i Puerto Rico seg for å generere sin egen strøm, og dette er hvordan historien starter...


Puerto Rico er et amerikansk territorium med 3,2 millioner innbyggere, og har noe av den dyreste og minst pålitelige elektrisiteten hvor som helst i landet. I Castañer hvor hun bor, går strømmen tre eller fire ganger i uken. I 2017 la orkanen Maria deler av øya i mørket i nesten ett år. Castañer gikk uten strøm i åtte måneder.

Som om pengene hun betalte for strømregningen ikke var nok, er det også på grunn av konstante strømbrudd og spenningssvingninger hun følte at hun måtte gjøre noe stort for å løse dette problemet. Det var da hun bestemte seg for å involvere seg i lokale mikronettprosjekter der hun kunne produsere og selge strøm til andre. Hun monterte 51 solcellepaneler på taket sitt og matet en bank med industribatterier og omformere inne i en skjønnhetssalong rett over gaten. Derfra strømmet strømmen til det amerikanske postkontoret, en isbar, en privat bolig og en lader for elektriske kjøretøy.

Med dette prosjektet betaler hun et gebyr for leiligheten på $771 mens hun pleide å betale mer enn $1000 i måneden for strøm. Mikronett gir ikke bare et lag med redundans til systemet, men er en effektiv måte å trekke inn mer fornybar energi.

Tenk deg at så mange mennesker er i stand til å generere fornybar energi i byer som Castañer, det ville ikke være spenningssvingninger eller strømbrudd. Så du kan også være en inspirasjonshistorie, hvorfor ikke?

I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page