top of page

Fleksibel produksjon av solcellepaneler

Solenergi har blitt stadig mer og mer populært i løpet av de siste tiårene. Både land og selskaper har sett potensialet i teknologien og brukt mye tid, krefter og penger på å utvikle teknologien til en teknologi som kan brukes av mange over hele verden. Investeringene i denne teknologien har ført til at effektiviteten til solcellepaneler har økt drastisk og at prisen per kvadratmeter for solcellepaneler har stupt. Dette har gjort at solcellepaneler har vært lønnsomme i mange situasjoner. Enten du er en kraftverksjef som bruker et felt fullt av solcellepaneler til å generere og selge strøm, eller en individuell huseier som bruker panelene til å kompensere for noe av husholdningens energiforbruk. Denne teknologien er en stor kilde til fornybar energi og er helt avgjørende for utfasing av urene energikilder, og erstatte disse med renere, grønnere energikilder.Solenergi


Det er en grunn til at solenergi er en så lovende kilde til fornybar energi. Mengden energi i form av solstråling (synlig og infrarødt lys), det vil si energi som sendes ut fra solen vår, er ekstraordinært høy sammenlignet med våre eksisterende energikilder. I løpet av et år anslås det at jordoverflaten er truffet med omtrent 23 000 TeraWatt år med energi! Nå forstår jeg at dette er et vanskelig tall å få hodet rundt på, tross alt er det ikke mye referanse til så store tall.


Vi skal først se på hvor mye strøm verden bruker i løpet av et år. Hele verden, med alle dens mennesker og industriell aktivitet inkludert, bruker kun 18,5 TeraWatt år med energi i løpet av et år! Så med solenergien som lander på jorden kan du dekke verdens energibehov 1243 ganger! Dette er gode nyheter for solenergi, spesielt når du ser på mengden energigenerering som er mulig fra andre, begrensede kilder. Det er anslått at den mest rikelige, begrensede energiressursen som er tilgjengelig på planeten: kull; et sterkt forurensende drivstoff kunne, hvis alt kullet på jorden ble brent, produsere 830 TeraWatt år.


Solceller


Så hovedspørsmålet involvert i solenergiindustrien er: hvordan kan denne energien samles inn og omdannes til elektrisitet? Vel, det finnes en rekke løsninger på dette problemet, men den mest populære er bruken av solcellepaneler. Enkelt sagt fungerer disse panelene ved å bruke den fotovoltaiske effekten til å få elektroner i det spesielt utvalgte materialet til panelet til å bevege seg når de blir truffet av fotoner (lysbølger). Bevegelse av elektroner er mer kjent som elektrisitet, og derfor genereres strøm! Hvis du ønsker å lære mer om hvordan solcellepaneler fungerer, følg denne lenken: Grunnleggende trinn i solenergigenerering og transimmisjon


Den mest kostnadseffektive måten å produsere solcellepaneler på, spesielt for hjemmemiljøer, er å bruke spesiallagde silisiumark for å produsere solceller, og kombinere disse cellene for å produsere et panel. Selv om dette materialet ikke er det mest effektive materialet tilgjengelig for kraftproduksjon ettersom solcellepaneler går. Overfloden av silisium i jordskorpen reduserer kostnadene ved å bruke dette elementet i solcellepaneler betydelig sammenlignet med de mer effektive solcellepanelene. Denne gode balansen mellom kostnad og effektivitet har ført til at disse panelene er mye brukt i mange bransjer.


Fordeler med fleksible solcellepaneler


En ulempe med silisiumceller som brukes i de fleste solcellepaneler er skjørheten til cellene. Dette betyr at hvis cellen opplever høye krefter eller bøyninger, er det sannsynlig at den knuses eller brytes. Dette er grunnen til at solcellepaneler, som de du kan se på taket av et hus, vanligvis har en sterk støttestruktur for å sikre at cellene ikke kan bøyes eller skades. Denne støttestrukturen er konvensjonelt laget av en metallegering som stål eller aluminiumslegering. Som et resultat blir en stor mengde ekstra vekt lagt til panelet. Dette begrenser brukstilfellene for panelene da de tunge panelene er vanskeligere å transportere og montere.


Heldigvis finnes det en alternativ løsning til de mer skjøre panelene som utvikles. Fleksible solcellepaneler er en utvikling på tradisjonelle solcellepaneler som har blitt et mer populært alternativ de siste årene. De fleksible panelene er mer spenstige enn sine monterte motstykker, montert i tøffere, bruddbestandig glassfiberforsterket plast i stedet for tungmetall og skjørt glass. De fleksible TESUP solcellepanelene er så robuste at du til og med kan gå på dem! TESUP fleksible paneler er også mye lettere enn tradisjonelle paneler som bare veier 2 kg!
Med disse fordelene er de fleksible TESUP solcellepanelene veldig bærbare og kan tas med til arrangementer for å lade telefoner eller strømlys! Dessuten betyr vanntettingen og saltvannsmotstanden til panelene at de enkelt kan brukes på en båt eller til og med en varebil for å generere strøm mens du er på farten! Med en så lovende teknologi for hånden, har TESUP nylig investert i å forbedre fleksible produksjonsevner for solcellepaneler. Selskapet utvikler sin egen produksjon for å sikre at TESUP har kontroll over alle trinn i produksjonsprosessen og kan levere det beste produktet TESUP kan!
Denne utviklingen har ført til at TESUP ønsker å utvide sin produksjonsbase, og bringe et nytt sted, spesielt fokusert på solcellepanelproduksjon, inn i TESUP-folden, slik at TESUP kan gi deg produkter av høyere kvalitet med TESUP kvalitetskontroll hele veien gjennom produksjonsprosessen! I følge Advanced Market Energy kommer fleksible solcellepaneler bare til å øke i popularitet i løpet av de kommende årene ettersom folk blir mer interessert i å redusere deres innvirkning på planeten og dens miljø. Sørg for at du er i forkant, ta en titt på TESUPs fleksible solcellepaneler og se hva du synes.I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page