top of page

Hva er inne i en TESUP -turbin?

Du har uten tvil sett en nydelig TESUP -turbin utenfra. I dagens blogginnlegg skal vi gå nærmere inn på turbinens indre for å gi deg en ide om hvordan TESUP -turbiner ser ut på innsiden!


Vi starter fra toppen (et veldig bra sted å starte etter min mening), ved vindturbinbladene. Tydeligvis kan du se disse utenfra, men de gir et godt utgangspunkt for forklaringen. Turbinbladene fanger vinden og skyver mot bladene. Disse bladene er festet til en sentral aksel, så når de skyves roterer de akselen.


Vi kan følge akselen ned i hovedhuset på turbinen. Langs akselen støtter lagrene mot ikke-nyttige horisontale krefter og sørger for at alt snurrer fritt. Du kan se det meste av hovedlageret på utsiden av en Atlas 2.0.


På akselbasen er det festet en girkasse. En annen sekundæraksel festes etter girkassen. Girkassen fungerer som en omformer mellom de to akslene, og endrer rotasjonshastigheten som følge av vinden til hovedakselen til en rotasjonshastighet som er kompatibel med generatoren på den sekundære akselen.


Til slutt går den sekundære akselen gjennom rotoren som sitter i generatoren, roterer rotoren og genererer kraft. For mer informasjon om generatorer, se vårt blogginnlegg "Vindturbinkomponent: 3 -fasegenerator"

Elektrisitet strømmer deretter ut av turbinen din for den bruken du liker!


Som du kan se er ikke vindturbinen i seg selv så komplisert. Den vanskelige delen er å få alle disse forskjellige komponentene til å fungere effektivt sammen!


I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page