top of page

Hvor høy er egentlig en vindturbin?

Det er ofte en bekymring for kunder som lurer på hvor høye vindturbinene deres kan være når de er installert så nært hjemmet deres. Mange nyhetssaker fokuserer på støyende kommersielle vindparker installert i nærheten og skaper et uutholdelig støynivå for beboerne. Dette er i aller høyeste grad ikke tilfellet for TESUPs små vindturbiner.


Deres små formfaktorer sammenlignet med store turbiner gir et mye roligere driftsstøynivå. Gjennomsnittlig støy målt for en MasterX vindturbin er 37 dB ved 8m/s (en rimelig høy vindhastighet). For kontekst er det gjennomsnittlige støynivået i husholdningen på rundt 40 dB, en hvisking på 30 dB og en vanlig støvsuger på 75 dB. Husk at ved lavere vindhastigheter vil lyden som produseres av turbinen din sannsynligvis være lavere.


Så MasterX vindturbinen er litt høyere enn en hvisking, men ikke så høy som vanlig husstøy. Dette betyr at du med glede kan plassere vindturbinen på taket av huset ditt og knapt merke støyen som kommer fra den, absolutt ingenting å bekymre deg for!


AtlasX- og Atlas2.0-vindturbinene har en enda mer imponerende lav lydeffekt. Siden de er vindturbiner med vertikal akse, er deres gjennomsnittlige dB-nivå lavere på rundt 32 dB ved 8 m/s. Det er usannsynlig at noen i nærheten kunne høre vindturbinen over lyden av vinden rundt på dette nivået!


Som du kan se, produserer små vindturbiner som AtlasX, Atlas2.0 og MasterX en veldig lav mengde støy og ville ikke være noen bekymring for selv de mest stillegående boligene!
how-loud-is-a-wind-turbine-really-tesup

I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page