top of page

Hvor mange vindturbiner trenger du for å drive et hus?

Dette er et vanskelig spørsmål! Det er mange forskjellige faktorer som påvirker antall vindturbiner som trengs for å drive huset ditt.

Vi tar det gjennomsnittlige strømforbruket til et Norge-hus: 500kWh per måned, dette representerer den totale energien huset ditt bruker innen en måned.Installering av en AtlasX 750W vindturbin vil, hvis den stadig snurrer med sin nominelle hastighet, generere 540kWh per måned! Dessverre er ikke vinden så forutsigbar. Det kan ikke forventes at det blåser konstant med nok fart til å snu vindturbinen.


Så vi må beregne en kapasitetsfaktor for vindturbinen: prosentandelen av tiden turbinen forventes å snurre på en måte som genererer kraft. For å gjøre dette må vi se på Norges kart over vindhastighet og tilgjengelighet.På grunn av at AtlasX har en utmerket minimumshastighet på 4 m / s og god bladdesign, har AtlasX en god kapasitetsfaktor på ca 30% i de fleste områder av Norge.


Dette betyr at vi kan forvente den ideelle kraftproduksjonen med AtlasXs nominelle effekt på 750W 30% av tiden. Som et resultat kan omtrent 160 kWh genereres av en enkelt turbin! Det betyr at bare fire AtlasX-turbiner er nødvendig for å drive den gjennomsnittlige husstanden.


Det er noen andre faktorer du bør vurdere, så sørg for at du gjør dine egne vindturbinberegninger for søknaden din:

Vinden vil sannsynligvis være sterkere i de kaldere månedene og svakere i sommermånedene, noe som vil føre til mindre generert kraft. Selv om du potensielt kan generere mer energi når vinden er sterkere å bruke når vinden er svakere, blir dette systemet avhengig av batterier som er dyre og ikke 100% energieffektive. Vurder å se på TESUPs fleksible solcellepaneler for å gi systemet et løft i sommermånedene!

Energibehovet ditt kan avvike fra gjennomsnittet, for eksempel hvis du har et større hus som krever mer oppvarming, belysning, ect ...


I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page