top of page

Påvirkningen av COVID-19 på fornybar energi

Pandemien har hatt stor innvirkning på ikke bare mange aspekter av dagliglivet, men også måten mange bransjer fungerer på. Som mange andre sektorer har det skjedd endringer i fornybar energi over pandemien.

Pre-pandemi, fornybar energi økte med mange nye installasjoner som åpnes hvert år over hele kloden. Drevet av en global økning i støtten til miljøvennlige politikker og produkter, investerte mange land og forbrukere i fornybar energi.


Dessverre tjente pandemien til å dempe denne oppadgående trenden med fornybar energi. Mange entreprenører og fabrikker måtte stoppe arbeidet med fornybare prosjekter på grunn av sosiale distansetiltak. Sammen med en motvilje fra investorer til å bruke penger i lavkonjunktur forårsaket av pandemien og mange andre faktorer, gikk fremgangen på disse prosjektene til en gjennomgang.

Det er ikke alle dårlige nyheter skjønt! Ettersom land har begynt å lette restriksjonene, kan ting gå mot litt mer av deres normale tilstand, og fornybarindustrien viser ingen tegn til å bremse ned. Mange land introduserer nye regjeringsfinansierte prosjekter for å hjelpe kickstart deres økonomier med fornybar energi som et sentralt fokus for mange av disse prosjektene. Økte investeringer i fornybare energisektorer vil gi en mye større kapasitet på grønn elektrisitet over hele planeten, og vil bidra til å redusere antall skadelige kull- og gasskraftverk.

Så på kort sikt, som mange næringer, har fornybar energi lidd som et resultat av COVID-19-pandemien. Imidlertid kan det være noen skjulte fordeler på lang sikt for bransjen. Vi må bare vente og se!


#tesup #besparelser #covid #økonomi #investorer #fornybar #energibenergi #grønnenergi #savetheplanet #atlas2.0

bottom of page