top of page

TESUP bygger en ny solcellepark med en 60 MW installert kapasitetsplan!

TESUPs plan er å bygge en solfarm på 60 MW (40+20*) på land nær der statuen av Tesup (guden for himmel, torden og stormer) ble funnet!


TESUP har investert i solenergianbud i forskjellige land de siste 2 årene. Og i dag er vi stolte over å kunngjøre at vi har deltatt i og vunnet et viktig solenergianbud. Vårt mål er å nå 60 MW installert kapasitet i dette solfarmområdet alene om 3 år.
En viktig tilfeldighet er at den hettittiske stormguden Tesup-statuen først ble funnet i et område svært nær landet der vi skal bygge solkraftverket vårt. Som du kanskje vet, er firmanavnet vårt inspirert av den hettittiske stormguden Tesup, og vi kan kalle denne hyggelige tilfeldigheten "skjebne".


Det totale landarealet er 475 000 m2 (5 112 857 ft2) og vi planlegger å lage en stor solfarm ved å utnytte størstedelen av arealet i en 3-faset tilnærming. Den første fasen er å fullføre den installerte kapasiteten på 5 MW innen utgangen av 2023 og klargjøre den resterende delen av landet for ytterligere deler av vårt solkraftverk. Andre og tredje fase skal utvides til et større område med en plan om å nå henholdsvis 40 MW og 60 MW* kapasiteter. Målet vårt er å ferdigstille solcelleanlegget på 60 MW om 3 år.


TESUP har investert i solfarmer, ikke bare for å produsere sin produksjonsenergi og støtte myndighetene med strømproduksjon, men også for mange andre fordeler for miljøet og samfunnet. Landet der solfarmer bygges kan gi et bedre habitat for dyr og planter. De reduserer karbonutslipp i området og skaper ren energi som ikke skader miljøet. De slipper ikke ut skadelige atmosfæriske utslipp. Heller ikke solenergi forurenser land eller vann. Ikke-fornybare drivstoff som olje lekkes noen ganger eller søles. Dette påvirker effektivt jord, vegetasjon og dyrebestander. Ingen slik skade er noen gang koblet til solfarmer eller PV-paneler. Det er også lite vedlikehold for solcelleanlegg, når modulene går er det lite annet å gjøre. En avlings- eller husdyrbonde kan drømme om en dag uten intenst arbeid.

Dessuten har det vært et par studier fra steder som Argonne National Laboratory fra US Department of Energy som viser at solfarmer er "pollinatorvennlige". Dette begrepet antyder at miljøet på en solfarm er ideelt for pollinatorer. Som fugler og spesielt honningbier siden lokal klipping og spredning av ugressmiddel øker utviklingen av et bredt spekter av forskjellige blomster. Dermed utvider organisk variasjon.


Så solfarmer kan ha mange landbruks- og miljøfordeler i tillegg til elektrisitetsproduksjon. Som TESUP er vi stolte av å bidra til miljøet og fellesskapet med våre solenergiinvesteringer.*20 MW del av det totale solkraftverket foreslås for videre prosjektutvikling og under evaluering.

I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page