top of page

Trenger jeg en ladekontroller?

Oppsett av vindturbiner kan noen ganger virke litt komplisert med alle de forskjellige komponentene du kan trenge eller ønske deg for strømoppsettet. TESUP trodde det ville være nyttig å gi litt mer bakgrunn om noen av komponentene.

Til å begynne med, hva er en ladekontroller? Trenger du en? Og hvor kan du få en?


En ladestyring er en elektrisk enhet som er koblet til et system mellom en vindturbin og et batteribasert strømlagringssystem. Den overvåker konstant batteriets spenningsnivå, og sørger for at det ikke overskrider farlige nivåer. Hvis spenningen går for høyt, fjerner ladestyringen overskytende elektrisitet ved å sende strømmen til en "dump" -komponent (for eksempel et varmeelement). Dette sikrer at batteriene dine ikke blir skadet når du lader dem med vindturbinen.


Du trenger en ladekontroller hvis du planlegger å lade batterier med vindturbinen. Batterier er spesielt vanlige i systemer utenfor nettet da de kan lagre energi for senere bruk uten å stole på et elektrisk nett.


Du kan enkelt kjøpe en ladekontroller ved å legge til en i bestillingen når du kjøper vindturbinen. Bare merk av for ladekontrolleren før du legger vindturbinen din i kurven, og en passende ladestyring blir lagt til i bestillingen! Spenningen du velger, avhenger av maksimal spenning du vil at batterisystemet skal fylle ut med.


I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page