top of page

Typer av turbiner på TESUP

Har du noen gang lurt på hva som er forskjellen mellom typer vindturbiner? Hvorfor tilbyr TESUP en rekke forskjellige vindmøller i form og hva er fordelene med hver type? Forhåpentligvis kan dette blogginnlegget bidra til å belyse problemet!


Vindturbiner er vanligvis sortert i to typer basert på deres orientering. Den første typen er en vindturbin med horisontal akse (eller HAWT), dette betyr at vindturbinen roterer rundt en horisontal akse. Den nye Magnum 5 TESUP -turbinen er et eksempel på en HAWT (blant andre).


Den andre typen turbin er en vindturbin med vertikal akse. Ikke overraskende er dette en vindturbin som roterer rundt en vertikal akse. TESUPs meget populære Atlas2.0 -turbin er et godt eksempel på denne turbintypen.


Innen hver av disse retningene er det flere design som involverer forskjellige bladformer for å fange vindens energi på forskjellige måter.


HAWT-er bruker for det meste en heisbasert design. Turbinbladene er formet som aerofoils, lik formen på en flyvinge. Når vinden blåser over dem, genererer de en løftekraft i vindturbinens rotasjonsretning, spinner den og genererer kraft. HAWT må vende mot vinden for å generere strøm, og derfor har TESUP HAWT en hale som justerer turbinen med vindretningen.


VAWT -er har ikke dette problemet. De kan generere kraft i hvilken retning vinden beveger seg. TESUP VAWT er turbiner av typen drag. Dette betyr at friksjonskreftene til vinden som blåser mot turbinen driver turbinens rotasjon. De buede overflatene på TESUP -turbiner bidrar til bedre å fange vinden, og øker effektiviteten. Siden området som fanger luft er stort i VAWT, har de fordelen av å kunne spinne under forholdene med lav vindhastighet.


Forhåpentligvis gir dette et lite innblikk i vindturbintyper!I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page