top of page

Vind - Solcelle hybridsystemer

Mange mennesker har begynt å drive huset sitt med fornybar energi, og hvorfor ville du ikke det? Det er en god idé! Det er noen få alternativer for hvilken type fornybar energi du kan ha festet til taket ditt. De mest populære er solcelleanlegg og småskala vindturbiner. Solceller genererer elektrisitet ved å samle fotoner (små pakker med lysenergi) og konvertere energien deres til elektrisitet, spesifikt ved bruk av lysfølsomme materialer. Vindturbinene som brukes innenlands kan skalere hele veien fra en liten vindturbin av luftmotstand som brukes som vindmåler (en enhet for måling av vindhastighet) montert på taket av et hus hele veien til en semi-industriell 50kW vindturbin, tenk på en storskala offshore vindturbin og skaler den ned litt, som sitter i enden av hagen din. TESUP-turbiner er et lykkelig medium mellom de to med en effekt på fra 800 til 5000 watt.

Fotovoltaikk (PV)


Solceller (PV) er gode for å drive huset ditt, spesielt med fallende priser og økende effektivitet. Med nye fremskritt innen materialvitenskap når de brukes på solceller, øker effektiviteten (hvor mye av sollysenergien som omdannes til nyttig, elektrisk energi) til solcellepaneler, spesielt i de dyrere turbinene i industriell skala. Enda viktigere for forbrukerne er de nylige forbedringene i produksjonen av fotovoltaisk materiale som har redusert kostnadene drastisk gjennom årene. Kombiner dette med den økte effektiviteten til disse solcellepanelene og du har en oppskrift på en god del lokalisert kraftproduksjon.


Men hva med på en overskyet dag? Du spør. Det vil ikke være nok sollys til å drive huset mitt ordentlig! Du sier. Vel, det er her hybride energisystemer kommer inn! Ved å diversifisere energisystemene du bruker til å generere elektrisitet kan du dra nytte av alle slags værforhold, unngå overdreven nedetid og forbedre konsistensen i kraftproduksjonen. Det vil derfor være en god idé å diversifisere kraftproduksjonen, som det som vanligvis skjer når går solen bort? Det begynner å blåse selvfølgelig! Å investere i en vindturbin vil være en god måte å bidra til å sikre at du alltid har kraftproduksjon tilgjengelig.
CCC? Vanlige ladekontrollere selvfølgelig!

I mange innenlands anvendte PV-systemer, så lenge du vet hva du gjør (dvs. har elektrikerkvalifikasjoner/erfaring i bransjen), kan en vindturbin enkelt integreres i ditt hjemlige strømsystem med en minimal mengde ekstra maskinvare, som tillater en enkel overgang fra et PV-system til et hybridsystem! PV-systemer, når de er koblet til en ekstern elektrisk belastning (oppsett for å lade et batteri for eksempel), krever en ladekontroller for å sikre at riktig spenning påføres systemet, noe som sikrer sikkerheten og påliteligheten til de elektriske komponentene.

Heldigvis for ambisiøse eiere av hybridsystemer, bruker vindturbiner og solcelleanlegg et lignende ladekontrolloppsett! Så bra! Selv om PV-systemer produserer likestrøm (spenningen holder seg konstant) og vindturbiner produserer 3-fase elektrisitet (spenningen svinger litt), blir den konvertert til 3-fase når den PV-genererte elektrisiteten føres gjennom ladekontrolleren!

Hvis du er interessert i hva TESUP har å tilby for ladekontrollere, trenger du ikke lete lenger!

TESUP er allerede opptatt med å operere i hybridindustrien


Faktisk blir TESUP vindturbiner allerede tatt i bruk i hybrid innenlandsk fornybar industri. De blir ansatt i felten av selskapet Ewa Energie for å gi sine kunder et mer robust innenlandsk energiproduksjonssystem! Ewa Energie er et tysk selskap som gir sine kunder råd om innenlandsk strømoppsett, og hjelper kundene med å bestemme hvordan de best kan drive hjemmet sitt med fornybar energi. De er tidligere kunde hos TESUP, og bruker TESUP vindturbiner til flere av sine prosjekter, både på innenlandske prosjekter og små bedrifter.


TESUP har nylig jobbet tett med et selskap som ønsker å bruke en hybrid fornybar energiløsning på deres problem. Selskapet Agderport installerer automatiske veibommer, som drives elektronisk og trenger en måte å gi konsekvent strøm til sine elektriske systemer. Siden disse barrierene skal installeres i Norges villmark, er det en ganske vanskelig oppgave å hente kraft fra nettet! I stedet for å føre lange, dyre kabler til stedet, har Agderport klokelig bestemt seg for å bruke fornybar kraftproduksjon på stedet for å få jobben gjort.


Agerport-spesifikasjoner


Systemet som ble valgt bruker en kombinasjon av to solcellepaneler (for å fange alle vinkler av solen når den går ned) og en 750 watt AtlasX vindturbin. På denne måten kan systemet generere energi fra flere kilder, og gi mer konsistent strøm til systemet og sikre at barrieren alltid har kraften til å fungere ordentlig. Når solen skinner, lader solcellepanelene systemet opp og mens solen er borte og vinden blåser, begynner AtlasX å snurre og tar over kraftproduksjonen og ladingen av systemet!


Selvfølgelig har prosjektet også et stort behov for en robust ladekontroller for å sikre at strømmen styres på riktig måte og ikke skader utstyret, tross alt ville det ikke vært bra å hele tiden måtte kjøre ut og reparere systemet! Agderport har selvfølgelig valgt en TESUP ladekontroller for å implementere i deres system. Denne kompakte kontrolleren passer godt inn i beskyttelsesboksen og sørger for at systemet lader opp riktig. TESUP er veldig glade for å jobbe med Agderport om et så interessant og veldig nyttig prosjekt!

I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page