top of page

Vindturbinkomponent: 3-fasegenerator

Har du noen gang lurt på hvordan din TESUP vindturbin fungerer? Hva skjer inne i den metaforiske sorte boksen som er basen til vindturbinen din? Vel, vi håper å hjelpe deg med å forstå dette ved å gå gjennom flere vindturbinkomponenter!


Til å begynne med vil vi se på hvordan en Atlas 2.0 faktisk genererer elektrisitet. Hovedkomponenten som er ansvarlig for dette er 3 -fasegeneratoren som sitter i bunnen av vindturbinen. Når vindturbinbladene skyves av vinden, roterer den sentrale vindturbinakselen. Dette roterer igjen den sentrale magnetenheten i midten av generatoren. Disse magnetene har en nord- og sørpol akkurat som en magnet du kan finne på kjøleskapet ditt!

Sitter rundt den sentrale magneten er det 3 sett med kobbertrådspoler. Når magneten roterer, skjærer magnetfeltet til magneten gjennom disse kobbertrådene og skyver elektronene bakover og fremover. Dette genererer en vekselstrøm (AC) i ledningene som kan brukes til å drive apparater!


Hvert sett med kobbertrådsspoler skyver og trekker elektroner i et annet tidsintervall (eller fase), slik at den totale effekten fra turbinen din er fin og glatt! Dette er grunnen til at det kommer 3 kabler fra Atlas 2.0, en for hver fase!


3-fasegeneratorene som brukes i TESUP-produktene, er fullstendig forseglet, så det har ingen problemer med noe vann fra irriterende regn! Det er imponerende at en så kraftig enhet kan passe inn i det lille volumet til TESUPs vertikale vindturbingeneratorer


Vi håper du har lært noe fra dette innlegget, og vindturbiner er litt mindre av et mysterium nå!I DAG kr 4000 RABATT

bottom of page